Gymnázium Třeboň
Nacházíte se zde: Úvodní stránka / Organizace školy / EVVO

Svatováclavské exkurze 2024

V pátek 27. 9. 2024 se budou konat tradiční Svatováclavské exkurze. Nabízíme celkem 8 tras, které jsou různě dlouhé, náročné i nákladné. Čtěte a vybírejte tedy pečlivě. Čas odjezdu je daný, čas návratu se pokusíme dodržet, cena je kalkulována při plně obsazeném autobusu.

Pokud o některou trasu bude malý zájem, vyhrazujeme si možnost tuto trasu zrušit a zapsaní zájemci si musí vybrat jinou. Stejně tak může dojít ke změnám programu a dozorů.

Systém zapisování bude probíhat elektronicky. Každý žák obdrží email na svou školní adresu s odkazem na přihlašovací formulář. Zapisovací formulář bude zpřístupněn všem najednou, a to v neděli 8. 9. 2024 od 18:00. Po jeho uzavření v neděli 15. 9. 2024 v 18:00 jsou přihlášky žáků považovány za závazné. Každý přihlášený žák se podílí na úhradě dopravy, třebaže se exkurze nezúčastnil.

 

  1. Super sever – Terezín.

Čas 7:20 - 20:00, cena: doprava + vstupné = 700,- Kč ( 630,- + 70,-)

Program: Tradičně nabízíme prohlídku Terezínského památníku: ghetta (Muzeum ghetta, Magdeburská kasárna, modlitebna, krematorium a hřbitov) a Malé pevnosti.

Vedoucí + dozor: V. Pražák, M. Vačkář, M. Michalová

Doporučeno pro starší studenty

Možno nastupovat a vystupovat na trase Č. Budějovice – Lišov - Třeboň – Veselí nad Lužnicí

Kapacita: 46 míst

 

  1. Sever – Chýnov a Klokoty

Čas:  8:00 - 15:30, cena: doprava + vstupné = 390,- Kč (210,- + 180,-)

Program: Nejprve se zastavíme na zřícenině hradu Choustník. Pak budeme pokračovat do Chýnova a po prohlídce Chýnovské jeskyně přejedeme do Tábora, na jehož západním konci navštívíme významné poutní místo Klokoty. Nakonec projdeme okruh kolem meandrů Lužnice, abychom se opět vrátili do Tábora. (celkem cca 8 km)

Vedoucí + dozor: Š. Otepková, H. Bušková, P. Šálková Dufková

Kapacita: 42 míst

 

  1.  Severovýchod – Železné hory

Čas: 7:15 - 19:30, cena: doprava + vstupné = 660,- Kč (440,- + 220,-)

Program: Naším cílem jsou Nasavrky, kde si v areálu SOU včelařského prohlédneme Včelařské arboretum. Pak navštívíme přírodní památku Kaštanka a pěšky dojdeme do údolí řeky Chrudimky, kde je Skanzen Země Keltů (což je největší opidum v ČR). Dalším bodem programu je prohlídka stájí hřebčína ve Slatiňanech, kde se chovají koně Starokladrubského plemene, vyšlechtění speciálně pro kočáry panovníků. Poslední zastávkou je památník u obce Ležáky.

Vedoucí + dozor: Z. Kučera, J. Havlová, M. Drábková

Kapacita: 42 míst

 

  1.  Západ – Za šumavskými výhledy

Čas 7:45 – 18:00, cena: doprava + vstupné = 420,-  Kč (280,- + 140,-)

Program: Znovu se vydáváme poznávat Šumavu a její okolí. Nejprve se zastavíme v Husinci a prohlédneme si Husův rodný domek. Pak vyšplháme na první z rozhleden – velmi netradiční na skokanském můstku v Churáňově. Druhá rozhledna nás čeká cestou z obce Nicov přes vrch Javorník do obce Javorník. Kromě Klostermannovy rozhledny nás cestou čekají různé zajímavosti jako je Kouhoutí kříž nebo výklenková kaple Panny Marie. (celkem cca 9 km)

Vedoucí + dozor: P. Kopeček, M. Benedová, L. Kopečková

Kapacita: 42 míst

 

  1. Jihozápad – Trocnov

Čas: 8:00 – 15:00, cena: doprava + vstupné = 260,- Kč (160,- + 100,-)

Program: Kdo má rád historii, chce si vše sám vyzkoušet a osahat, tak pro něj je právě tato trasa. V archeoskanzenu Trocnov máme totiž zamluvenou interaktivní prohlídku repliky středověké vesnice. Pak se přesuneme do Kaplice, kde se projdeme částí malebného údolí řeky Malše kolem hradu Pořešín až do stejnojmenné obce. (celkem cca 7 km)

Vedoucí + dozor: J. Mašková, J. Ďoubalová, M. Krynický,

Kapacita: 42 míst

 

  1. Na kole po Třeboňsku

Čas: 8:00 – 14:30, cena: 0,- Kč

Cesta nás povede přes Nadějskou rybniční soustavu směrem na Veselí nad Lužnicí. Na přesné trase se domluvíme podle zájmu přihlášených. Očekávaná délka je cca 50 km. V případě nepříznivého počasí máme zajištěný náhradní sportovní program.

Upozornění: je nutné mít kolo v dobrém technickém stavu.

Vedoucí + dozor: P. Augstenová, J. Macík

Kapacita: 20 míst

 

  1. Pěšky z Mladošovic do Třeboně

Čas 8:30 - 14:00, cena: doprava + vstupné: 90,- Kč (60,-  + 30,- )

Program: Ráno se necháme autobusem odvézt do Kojákovic, kde je malé vesnické muzeum. Pak se přesuneme do Mladošovic, kde si prohlédneme místní pamětihodnosti a pak pěšky po turistických cestách postupně půjdeme přes Spolí okolo rybníka Svět až do Třeboně. Cestou se můžete těšit na oběd v polních podmínkách v provedení super partičky z oktávy. Celková délka je cca 13 km.

Vedoucí + dozor: I. Čurdová, J. Oušková, T. Hronková

Kapacita: 30 míst

 

  1. Třeboň – docela tradičně.

Čas 7:50 – 13:30. Cena: vstupné celkem 130,- Kč

Program: Ráno začneme na zámku v Třeboni prohlídkou jedné z tras. Pak se přesuneme k vodárenské věži, kde je galerie budhistického umění. Dále nás cesta zavede okolo Sv. Víta na starý židovský hřbitov. Exkuzi zakončíme návštěvou záchranné stanice pro zraněná zvířata.

Vedoucí + dozor: K. Doležalová, Z. Dvořáková

Kapacita: 30 míst

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout